Прес-центр12 жовтня 2018, 14:10

Документальна стрічка про наших жінок - військовослужбовців «Невидимий батальйон» завітала до Сєвєродонецька

Напередодні Дня захисника України у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбувся показ повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з РФ «Невидимий батальйон».

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, режисери стрічки, вихованці навчального закладу та небайдужі містяни.

У центрі розповіді стрічки шість історій жінок-військовослужбовців, розказаних трьома українськими режисерами: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте всіх жінок об’єднала війна. Їх історії створюють панорамну картину життєвого шляху жінки у лавах ЗСУ. Фільм покликаний актуалізувати дискусію стосовно формування армії за професійним принципом та необхідності реформування законодавства відповідно до стандартів НАТО. Фільм уже був показаний в різних куточках світу, зокрема у Шанхаї, Мілані, Торонто, Оттаві, Монреалі, Нью-Йорку, Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, а також у Парламенті Канади та Раді Безпеки ООН.

«Якщо ти хочеш прав, ти повинен за них боротися. Я хочу, я зможу, я доведу, що жінка має право захищати свою країну», – озвучує головний задум стрічки її героїня.

Наприкінці перегляду всі охочі мали можливість із перших уст дізнатись про бойовий шлях незламних та безстрашних жінок під час війни за нашу незалежність.