Прес-центр17 грудня 2019, 09:12

Коментар: упродовж зимових свят на жителів області чекають концерти, фестивалі, вистави та онлайн-конкурси

Цьогоріч новорічно-різдвяні заходи на Луганщині розпочалися вже 14 грудня. У рамках програми «Український Схід» за підтримки Міністерства культури України у Сватовому відбувся концерт «Різдвяне диво» за участі друзів Луганщини: заслужених артисток України Анжеліки Рудницької та Марини Одольської, поета Артема Полежаки та фольклорного гурту GG ГуляйГород. 

«Під час новорічних та різдвяних свят на жителів та гостей області чекає насичена подіями програма. Отримати новорічний настрій та відчути наближення Різдва можна з улюбленими щорічними заходами, а також із новими, цікавими подіями», – наголосила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Так, 17 грудня культурно-мистецьку акцію «Сяйво таланту» за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини прийматиме гостинна творча Старобільщина.

Цього ж дня у приміщенні Луганського обласного центру народної творчості відкриється виставка майстрів народного мистецтва «Різдвяне диво», яку зможуть відвідати усі бажаючі до 31 січня 2020 року.

19 грудня відбудеться показ інтермедії та казки для дітей «Новорічні пригоди Котигорошка». На святковий захід у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі з усієї області зберуться діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою та з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Для усіх бажаючих театр покаже казку впродовж восьми днів: 14, 20, 22, 24, 26, 27, 28 грудня та 5 січня. 4 січня цю виставу побачать юні жителі Новопскова.

У Луганському обласному краєзнавчому музеї впродовж місяця, починаючи з 19 грудня, працюватиме виставка «Різдвяні мандри».

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека запрошує 21 грудня учасників мережі Code Club у Луганській області на новорічний турнір «Happy Counter-Strike».

Також 21 грудня відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, присвячений святкуванню Різдва Христова, диригент – Назар Яцків, солістка – Вікторія Задворна, сопрано (Україна), лауреат міжнародного фестивалю миру та дружби (Іспанія), дипломант міжнародного конкурсу ім. Франциско Віньяса (Барселона, Іспанія). До концерту увійдуть цікаві музичні твори композиторів К.М. Вебера, Е.Л. Уеббера, Е. Морріконе та Д. Вільямса. Приємним сюрпризом для всіх присутніх стане виконання авторських композицій.

5 січня на Різдвяний концерт з програмою «Нове свято стало» запросить ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії. На шанувальників народного мистецтва чекає святкова новорічна програма, насичена приємними сюрпризами та музичними подарунками.

11 січня знову своє мистецтво даруватиме Академічний симфонічний оркестр під керівництвом диригента Курта Шміта (Австрія) у святковому концерті «Новорічна подорож від Карпат до Альп».

А 18 січня на всіх чекає ще одна приємна подія – концерт естрадного ансамблю пісні і танцю «БеZМеж» Луганської обласної філармонії з новою програмою. У концерті до свята Водохреща артисти підготували динамічні святкові твори відомих українських виконавців та зарубіжних гуртів.

Аліна Адамчук зазначила, що для проведення свят задіяні й Інтернет-ресурси, а саме Facebook: на сторінці Луганського обласного центру народної творчості відбудеться конкурс дитячої поетичної творчості «Прийди, Святий Миколаю!»

І вже з 16 грудня 2019 року до 31 січня 2020 року на сторінці клубу «Золоте Руно» буде працювати Інтернет-виставка дитячої творчості «Різдвяна зірочка».