Прес-центр12 жовтня 2018, 17:10

Луганщина долучилася до Всеукраїнської акції «Покрова Героїв»

Сьогодні, 12 жовтня, напередодні Дня захисника України, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі в урочистій обстановці був даний старт Всеукраїнської акції «Покрова Героїв».

До участі у заході долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, гості з різних регіонів України та представники органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань, які беруть участь у національно-патріотичному вихованні молоді.

«Ми пам’ятаємо всіх воїнів які загинули за незалежність України, ми дякуємо всім волонтерам та всім хто займається патріотичним вихованням молоді. Я впевнений що прийде час коли ми відсвяткуємо День захисника України та Покрову у звільнених Луганську та Донецьку разом з нашими земляками які зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях. Вітаю вас з наступаючими святами» – зазначив Сергій Філь під час свого виступу.

До участі в заході запрошені представники структурних підрозділів із питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій, відповідальні за реалізацію політики національно-патріотичного виховання, представники органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, які долучаються до проведення заходів національно-патріотичного виховання.

Зазначимо, що у рамках акції на Луганщині буде розгорнута активна національно-патріотична та просвітницька кампанія.

До Дня захисника України заплановано проведення круглих столів та обмін досвідом між представниками з різних областей, відвідування музею АТО у Рубіжному, Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії» та Новоайдарського районного краєзнавчого музею «Народний костюм Новоайдарщини».

Крім того, буде відкрито меморіальну дошку Павлу Гречишкіну (військовослужбовцю Армії Української Народної Республіки), перегляд літературно-музичних композицій на актуальні теми, творів Тараса Шевченка від акторів Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, зустрічі з військовослужбовцями.

Головною метою Всеукраїнської акції «Покрова Героїв» є консолідація суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності країни, виховання у молоді любові до Батьківщини, заохочення до особистісного розвитку, мотивації покоління що підростає до вивчення історії та культури України.

Нагадаємо, що акція була започаткована на Донеччині у 2015 році. З того часу захід став традиційним для України та проводиться кожного року у різних областях.