Прес-центр3 грудня 2021, 11:12

Луганщина приєдналася до онлайн марафону щодо підтримки людей з інвалідністю

Сьогодні заступниця голова облдержадміністрації Катерина Безгинська долучилась до Всеукраїнського онлайн марафону «Комунікація – партнерство – відкритість». Захід присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Відкрила марафон Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова.

Також під час заходу заплановано виступи представників Міністерств України щодо соціальної підтримки, забезпечення доступності медичних та освітніх послуг, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації осіб з інвалідністю, а також створення безбар’єрного простору в рамках програми «Великого будівництва, підготовки  та участі національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх тощо.

Зазначимо, що в Луганській області наразі проживає 30 тис. осіб з інвалідністю. Для їх обслуговування функціонують сім територіальних центрів соціального обслуговування, 16 центрів надання соцпослуг, шість центрів соцслужб, а також діють 60 відділень, які щоденно дбають про людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших пільгових категорій громадян.

Також функціонують п’ять служб «Соціальне таксі», послугами вже скористалися понад 200 осіб.

Крім того, в області діє шість реабілітаційних центрів для осіб, дітей з інвалідністю та дітей групи ризика. Щорічно реабілітаційні послуги отримують понад 900 людей.

Луганщина приймає участь у реалізації всеукраїнського пілотного проєкту «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя». Цей пілотний проєкт реалізується у реабілітаційних установах Сєвєродонецької, Рубіжанської та Кремінської територіальних громадах, а також у КНП ЛОР «Луганська обласна дитяча лікарня». Загалом отримують послуги 70 сімей.