Прес-центр27 грудня 2023, 13:12

Максима Бунегіна та Тетяну Сідєльнікову відзначено парламентськими преміями

Постановою Верховної Ради України призначені щорічні Премії ВРУ педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.

Серед них двоє педагогів з Луганщини, директори – Вищого професійного училища № 94 Максим Бунегін та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова.

Максим Бунегін у 2022 році релокував Вище професійне училище № 94 на підконтрольну Уряду України територію, зберігши при цьому колектив педагогів та здобувачів освіти. Він активно впроваджує новітні стратегії надання освіти та є учасником Всеукраїнських конференцій та освітніх програм.

Зокрема, в 2018 році у ВПУ № 94 створено службу порозуміння, що сприяло формуванню безпечного освітнього середовища та нульової толерантності до проблеми насильства в училищі.  Наразі ця служба функціонує в дистанційному режимі та забезпечує соціально-психологічну підтримку та супровід усіх учасників освітнього процесу ВПУ № 94.

Із 2020 року в училищі активно працює «Центр професійної кар’єри», який допомагає випускникам закладу працевлаштовуватись та підвищувати кваліфікацію. Реалізовано ще безліч проєктів, які дозволяють молоді розвинути власні підприємницькі компетентності.

Тетяна Сідєльнікова також організувала роботу Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства на вільній території України у дистанційному форматі.

Вихованці Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства двічі поспіль посідали І місце у Першості світу зі спортивного туризму в класі маршрутів (заочне суддівство звітів). У червні 2023 року команда Центру посіла І місце у Всеукраїнських змаганнях з велосипедного туризму у своїй віковій групі.

Велика увага в обох освітніх закладах  приділяється національно-патріотичному вихованню молоді Луганщини.