Прес-центр29 березня 2019, 18:03

Марина Порошенко відзначила важливість роботи Центру реабілітації ветеранів війни

У рамках робочої поїздки Марина Порошенко разом із виконуючим обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Філем відвідали Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, що у м. Рубіжному.

Дружина Президента поспілкувалася з пацієнтами та високо оцінила значення роботи, яку проводять працівники закладу.

«Люди проходять лікування, і вже усвідомили, що це допомагає їм повернутися не тільки фізично з війни, а й у своєму внутрішньому стані. Вони відчувають, що навколо не вибухають гранати, що вони захищені та про їхній стан здоров’я дбають фахові лікарі, надають їм необхідні сучасні медичні послуги», – зазначила Марина Порошенко.

На базі Центру ветерани війни і члени сімей загиблих мають можливість отримати відновлювальне лікування, консультації лікарів та комплексне обстеження стану здоров’я.

У закладі, зокрема, функціонують кабінети лікувальної фізкультури, функціональної діагностики, фізіотерапії, кабінети для проведення психодіагностичного дослідження, психокорекції та психотерапії, консультацій суміжними спеціалістами (лікар загальної практики, невролог, офтальмолог, отоларинголог, ендокринолог, кардіолог). Особлива увага приділяється наданню психологічної допомоги.

Пацієнти Центру в повному обсязі та безкоштовно забезпечені лікарськими засобами та медичними виробами.

Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни було відкрито у березні 2018 року. За час його роботи допомогу отримали понад 450 пацієнтів, з них близько сотні – учасники АТО/ООС.