Прес-центр26 березня 2020, 15:03

Медичні заклади Попаснянського району отримали гуманітарну допомогу

Стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» доправила до району проведення операції Об’єднаних сил гуманітарну допомогу медичного призначення.

Цього разу допомогу отримали амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 2 населеного пункту Тошківка та Нижнянський обласний психоневрологічний диспансер, що розташовані у прифронтовому Попаснянському районі.

Це допоміжні пристрої для ванн, спеціалізовані медичні меблі, ходуни, крісла-туалети для інвалідів, інвалідні візки, засоби гігієни для важкохворих, медичні розхідники, одноразові медичні інструменти, одяг, набори для проведення хірургічного втручання та передопераційної підготовки, промивки ран.

Також до гуманітарної діяльності Збройних Сил України долучилися вітчизняні та міжнародні благодійні організації, місцеві органи самоврядування, волонтери, представники великого та малого бізнесу з усіх куточків України.

Слід зазначити, що амбулаторія у Тошківці надає медичну допомогу майже 5000 мешканців цієї прифронтової зони, 500 з яких – діти. А у Нижнянському обласному психоневрологічному диспансері на постійному лікуванні перебуває 155 важкохворих людей, 28 із них взагалі ніколи не встають з ліжка.