Прес-центр28 серпня 2018, 11:08

Механізм фінансової підтримки аграріїв розглянуто в Марківському районі

Під час наради в Марківському районі розглянуті механізми реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства.

Зокрема, піднімались питання щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району з виконання державних та обласних програм. 

Робота з реалізації цих програм в районі триває. Компенсація отримана трьома особистими селянськими господарствами на закупівлю установок індивідуального доїння.

Також селищною та сільськими радами району організовано прийом документів від населення на дотацію молодняка великої рогатої худоби.

Захід  зібрав голів сільських рад, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району.

В ході робочої поїздки по району представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відвідали хлібопекарню з багаторічним досвідом і випічкою хлібобулочних виробів опарним методом.

Цей метод є натуральний, але виробництво на хлібопекарні «Хлібокомбінат» Марківського районного споживчого товариства  є енергозатратним та потребує оновлення обладнання на більш сучасне та енергозберігаюче.

Інноваційні технології та ексклюзивні продукти гібридів соняшнику від провідних компаній, які співпрацюють з підприємствами району, представлені на підприємстві СТОВ «Вікторія Плюс».