Прес-центр27 лютого 2020, 10:02

Ми будемо швидко реагувати на будь-які ситуації, – Сергій Гайдай за підсумками наради щодо попередження коронавірусу

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася нарада щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

«На території області наразі не зафіксовано жодного випадку та підозр захворювання на коронавірус. Ніхто не потребує обсервації на час інкубаційного періоду. Втім, Луганщина готується до будь-якого розвитку подій, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай за підсумками засідання під час спілкування з журналістами. – Ми будемо швидко реагувати на ймовірні зміни».

Він доручив упродовж доби забезпечити чергування бригад швидкої медичної допомоги на контрольних пунктах, які наразі діють в області – у Станиці Луганській, Міловому, Просяному, Танюшівці.

Також очільник Луганщини передав сьогодні прикордонникам додаткові безконтактні інфрачервоні термометри для посилення проведення температурного контролю людей, які перетинають пункти пропуску. Ще одна партія таких термометрів надійде найближчим часом.

Заявки щодо потреби медичних закладів Луганщини в засобах індивідуального захисту вже надіслані до Міністерства охорони здоров’я України,  аналогічну інформацію спрямовано і до Уряду.

Сергій Гайдай доручив підвищити рівень обізнаності людей щодо попередження коронавірусу: «Кожен має знати про найпоширеніші профілактичні заходи та ознаки перших симптомів. Це наша з вами безпека!»

Нагадаємо, що в області визначена госпітальна база для надання медичної допомоги особам у разі підтвердження діагнозу.

Це інфекційне відділення Рубіжанської міської лікарні та Луганська обласна дитяча клінічна лікарня. Резервні – інфекційні відділення у Сєвєродонецьку та Старобільську.