Прес-центр2 березня 2020, 10:03

Молодь з Луганщини долучилась до проєкту молодіжної мобільності Erasmus Plus «Східні зустрічі»

Захід відбувся у місті Краків.

У проєкті молодіжної мобільності Erasmus Plus «Східні зустрічі» взяли участь молоді люди з семи країн: Німеччини, Польщі, Данії, Грузії, Вірменії, Росії та України.

Даний проєкт – це не просто серія тренінгів, це молодіжний обмін, що має на меті створення мережі, здатної обмінюватися досвідом та найкращими практиками щодо миротворчих реалій у всьому світі.

Однією з умов обміну була підготовка та участь у міжкультурному вечорі – презентації своєї країни. Команда з України назбирала більше 40 цікавий фактів про міста та містечка нашої держави та запропонувала всім учасникам знайти унікальні місцини на величезній мапі нашої Батьківщини. Також були традиційні танці, смаколики та багато чудернацьких слів, бо всі хотіли вивчити щось нове від кожної представленої нації.

«Я дуже задоволена участю у цьому проєкті, бо мала змогу заглибитись у методологію роботи із великою аудиторією, що має відмінності національні, культурні, мовні. Українська команда була дуже активною та запам’яталась з позитивної сторони. Ми отримали новий досвід, цікаві знайомства та масу емоцій. А всім, хто зацікавився можливістю участі у подібних проєктах, раджу слідкувати за програмами Еразмус в яких Україна може бути представлена та приймати участь», – прокоментувала проїздку в. о. директора Луганського обласного молодіжного центру Галина Посвалюк.

Тематика обміну включала аналіз та вирішення конфліктів, роль громадських організацій в діяльності з побудови миру, переговорах та медіації тощо. 

Упродовж тижня учасники об’єдналися у клани, розв’язали конфлікт, встигли повоювати, провести перемовини і, навіть, вирішити конфлікт через одруження та побудувати систему активностей, що сприятимуть розбудові миру.

Учасники дуже вдало управлялися із групою у майже 50 осіб. Мова роботи та спілкування була англійська, і хоч для всіх учасників це не рідна мова, але всі працювали та спілкувалися цілий тиждень досить продуктивно.

Зазначимо, що Міністерство культури, молоді та спорту України вже планує в цьому році реалізацію програми мобільності молоді.

Ця програма відбуватиметься у форматі обмінів молоддю між різними регіонами України.