Прес-центр30 червня 2020, 16:06

На Луганщині майже 4500 осіб взяли участь у ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні, 30 червня, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання продовжилась обов’язковим для всіх учасників тестуванням з української мови та літератури.

У Луганській області створено 26 пунктів проведення тестування з української мови та літератури, які розташовані у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Старобільськ, Попасна, Сватове, смт Біловодськ, Новоайдар та селищі Широкий Станично-Луганського району. Для створення безпечних умов для учасників та персоналу всі пункти в повному обсязі оснащені захисними та дезінфікуючими засобами.

Усі пункти проведення ЗНО з української мови та літератури своєчасно отримали контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 406 аудиторій. Проведення ЗНО забезпечували 1036 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів.

Для участі в ЗНО з української мови та літератури зареєструвався 6001 учасник. У день проведення тестування на пункти прибули 4444 учасники, що складає 74,1 % від загальної кількості зареєстрованих.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09:50 та продовжувався до 10:50. Медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодної особи з ознаками ГРВІ.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури розпочалось об 11:00.

Тест складається із 58 завдань трьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань № 1-33 частини «Українська мова» та № 58 частини «Власне висловлення» буде зараховуватися, як державна підсумкова атестація з української мови для учасників, які цього року виявили бажання зарахувати результат ЗНО як ДПА. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати за умови правильного виконання усіх зазначених тестових завдань, - 68.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти. Учасники, які виконають правильно всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, зможуть набрати 104 тестові бали.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії, яка відбудеться 4 серпня.

За перебігом процедури ЗНО спостерігали два представники ЗМІ.

Важливо, що ЗНО з української мови та літератури відбулося без порушень процедури.

Слід зазначити, що наприкінці тижня в Сєвєродонецьку розпочинають роботу пункти перевірки сертифікаційних робіт з математики і української мови та літератури. Роботи учасників ЗНО перевірятимуть 160 педагогічних працівників, які виконуватимуть обов’язки старших екзаменаторів та екзаменаторів.

Результати тестування з української мови і літератури будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 25 липня 2020 року. Після цього заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Нагадуємо, що 2 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з фізики. В області створено два пункти проведення ЗНО з фізики, які розташовані у місті Сєвєродонецьк.

1 та 3 липня в Сєвєродонецьку функціонуватимуть також пункти проведення ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування). Участь у ЄВІ та ЄФВВ братимуть особи, які мають намір продовжити навчання в магістратурі.