Прес-центр23 червня 2017, 16:06

На Луганщині СБУ викрила лісника-браконьєра

У Луганській області завершено досудове розслідування стосовно працівника Старобільського лісництва, який на ввіреній йому ділянці організував незаконну вирубку лісу, знищивши за кілька місяців близько 600 дерев.  

Зловмисника викрили співробітники СБУ та прокуратури на початку 2017 року. Оперативники встановили, що майстер лісу запропонував групі місцевих мешканців заробити на збуті лісоматеріалу, особисто завозив рубачів на територію лісництва, супроводжував та інструктував їх де і які  дерева рубати. При цьому він не оформлював жодних дозвільних документів, а кошти від незаконного збуту деревини просто клав у кишеню.

Тож, за інформацією прес-служби Управління СБУ в Луганській області, у результаті браконьєрських дій знищено сотні 50-річних дубів та ясенів. Старобільському лісництву завдано збитків на суму понад 800 тис. грн.

Колишньому ліснику інкримінується вчинення злочинів, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу України, у тому числі у сфері службової діяльності, проти власності та проти довкілля. У червні цього року обвинувальні матеріали скеровано до суду.