Прес-центр20 березня 2020, 13:03

На Луганщині складено перший адміністративний протокол про порушення режиму карантину

Поліція Луганщини перевіряє дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання  поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та відповідного розпорядження голови Луганської облдержадміністрації. 
Напередодні, правоохоронці попередили усіх підприємців про відповідальність за порушення введених обмежень, а вже сьогодні, 20 березня, почали застосовувати санкції.
Перше порушення зафіксовано у м. Кремінна. Протокол про адміністративне правопорушення складено щодо продавця одного з магазинів мережі «Трьошка», який не був закритий на період карантину.
Поліцейські склали адміністративний протокол за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних доходів громадян. 
 «Я чітко розумію масштаби загрози і буду жорстко контролювати дотримання заходів безпеки.  Адже саме такий підхід до протидії коронавірусу в Китаї дозволив доволі швидко подолати пік хвороби, а зволікання у Європі призвели до 300-400 смертей щодня», – ще раз заявив очільник області Сергій Гайдай .