Прес-центр1 червня 2017, 12:06

На Луганщині відбулось ЗНО з математики

Пункти ЗНО працювали у містах Сєвєродонецьк, Старобільськ, Попасна, смт Новоайдар та селищі Широкий Станично-Луганського району.

У Сєвєродонецьку тестування пройшли випускники місцевих шкіл, а також загальноосвітніх закладів Лисичанська, Рубіжного та Кремінського району.

Старобільськ, окрім випускників району, приймав абітурієнтів із Біловодського, Білокуракінського, Марківського, Міловського, Новопсковського, Сватівського та Троїцького районів.

З метою створення безпечних умов для організованого проведення ЗНО пункти тестування, на клопотання Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, були відкриті у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах, розташованих на лінії розмежування.

У зовнішньому незалежному оцінювані з математики взяли участь 1889 випускників, а також працювали 359 педагогів. Явка на пункти тестування склала 93,01 %.

Під час складання тесту випускникам шкіл довелося демонструвати свої вміння будувати математичні моделі реальних об'єктів, процесів i явищ,  розв'язувати найпростiшi комбiнаторнi задачі та обчислювати ймовiрностi випадкових подій, аналізувати iнформацiю в графiчнiй, табличній, текстовій та інших формах.

Тестування з історії України відбудеться 2 червня 2017 року.