Прес-центр26 липня 2018, 11:07

На Луганщині відкриють ще два дитячих будинки сімейного типу

Відбулося засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

На порядку денному розглянуті пропозиції та документи, запропоновані органами місцевого самоврядування відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету.

На місцях були опрацьовані всі питання щодо вибору життя, або надані пропозиції щодо створення і розміщення будинків сімейного типу.

Зокрема, комісією розглянуті відповідні пропозиції на придбання житла у містах Лисичанськ і Рубіжне, Білокуракинському, Троїцькому, Старобільському та Попаснянському районах.

Також обговорені пропозиції від Служби у справах дітей та управління капітального будівництва облдержадміністрації стосовно продовження роботи з будівництва двох дитячих будинків сімейного типу у Новопсковському та Біловодському районах.

До речі, у минулому році виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації. У той же час у містах та районах відпрацьоване питання щодо виділення земельних ділянок.

Тож, понад 3,8 млн гривень державної субвенції направлять у цьому році на будівництво дитячих будинків сімейного типу, а потім залучать фінансування з інших джерел, у тому числі з державного фонду регіонального розвитку.

Понад 2,8 млн гривень субвенції розподілено на придбання соціального житла.

За підсумками засідання Ольгою Лішик надано доручення посилити роботу щодо пошуку житла для відповідної категорії осіб.