Прес-центр11 лютого 2020, 17:02

На Луганщині вперше відзначили Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин

У Луганському державному медичному університеті, що розташований у Рубіжному, з нагоди Всесвітнього тижня гармонійних міжконфесійних відносин, відбулась зустріч представників обласних управлінь та об’єднань релігійних організацій із студентською молоддю.

Слід зазначити, що на обласному рівні подібний захід відбувся вперше.

До участі були запрошені духовні лідери Луганщини.

З привітальним словом до присутніх звернувся декан фармацевтичного факультету Луганського державного медичного університету, Заслужений працівник охорони здоров’я України, доктор фармацевтичних наук, професор Олександр Гудзенко. «Сподіваюся, що подібні зустрічі найбільше сприятимуть міжконфесійній гармонії, підвищенню обізнаності наших громадян, особливо студентської молоді, з релігіями, віросповіданнями та наявними конфесіями на підконтрольній українській владі території Луганської області», – зазначив він.

Учасники обласного заходу – представники семи релігійних конфесій та їх деномінацій, у своїх виступах познайомили студентів, які представляли різні національності, народності та віросповідання, із особливостями сьогоднішнього релігійного буття віросповідних напрямів, які вони представляють.

Наприкінці начальник управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Аліна Адамчук сказала: «Щира вдячність духовним особам за те, що їхнє служіння безумовний моральний орієнтир для багатьох наших співгромадян, котрі опинилися у драматичних умовах бойових дій. Ви спрямовуєте власний досвід та авторитет на відновлення духовного спокою мирян, закликаєте до миру та порозуміння, робите усе можливе задля збереження міжконфесійної злагоди», –  зазначила вона.

Зустріч відбулася за сприяння управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації.

Довідково

20 жовтня 2010 року на 34-му пленарному засіданні Генеральна асамблея ООН визнала необхідність розвитку діалогу між різними конфесіями й релігіями у справі зміцнення взаєморозуміння, злагоди і співпраці між людьми. На підтвердження цього була видана резолюція, яка проголосила перший тиждень лютого Всесвітнім тижнем гармонійних міжконфесійних відносин між всіма релігіями, віросповіданнями і конфесіями. У документі також підкреслюється, що моральний обов’язок проповідників будь-яких релігій та переконань – спонукання людей до миру, терпимості і взаєморозуміння.