Прес-центр12 липня 2018, 18:07

На житлове кредитування для учасників АТО та переселенців у 2018 році з облбюджету виділено 5,5 млн гривень

Сьогодні, 12 липня, у Харкові директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кіреєва взяла участь у семінарі щодо створення умов для забезпечення молоді житлом. Також участь у заході взяли голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов та інші.
Інеса Кіреєва доповіла про роботу регіонального управління. Так, у 2016 році оформлено два житлові кредити для молоді на суму 935 тис. гривень. Минулоріч було видано 9 кредитів молоді на суму 4,5 млн гривень, два кредити молодим спеціалістам сфери освіти та охорони здоров’я у розмірі 915 тис. гривень, дві позики розміром 930 тис. гривень для молодих учасників АТО. У 2018 році вже видано один кредит на придбання житла на 450 тис. гривень. Варто зазначити, що з обласного бюджету виділено 5,5 млн гривень на пільгове кредитування учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. 
Доповідач запевнила, що невдовзі завдяки програмі молодіжного кредитування ще 8 сімей отримають власне житло.
«Дякую обласній владі і особисто очільнику Луганщини Юрію Гарбузу за участь у фінансуванні програми молодіжного кредитування», – сказала Інеса Кіреєва.