Прес-центр16 серпня 2018, 17:08

Наша спільна мета – якнайшвидше звільнення тимчасово окупованих територій, – Юрій Гарбуз про співпрацю з ОС

Підбиваючи підсумки 100 днів операції Об’єднаних сил, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз серед пріоритетних напрямків співробітництва з військовими виділив гуманітарну та інформаційну сферу.

Так, обласна військово-цивільна адміністрація забезпечила реалізацію стратегічної ініціативи командування ОС «Допомога Схід»: була організована доставка, розмитнення і розподіл гуманітарної допомоги обласним лікувальним та інтернатним закладам.

Варто зазначити, що гуманітарна медична допомога була спрямована до установ, що розташовані вздовж лінії розмежування: Дмитрівський обласний психоневрологічний інтернат (Новоайдарський район), Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат (м. Попасна) і Теплівський обласний психоневрологічний інтернат (Станично-Луганський район).

Не сходить з порядку денного роботи облдержадміністрації питання охорони здоров'я.

«Нам вдалося здійснити безпрецедентні кроки в цьому відношенні (дитяча обласна лікарня, нові відділення, Центр реабілітації ветеранів, нова поліклініка в Старобільську, закупівля автотранспорту, нового обладнання тощо), але є ряд невирішених проблем – відсутність обласної лікарні, гострий дефіцит кадрів, погана доступність до медустанов, – зауважив Юрій Гарбуз. – Спільно з Командуванням ОС ми розробляємо договір про співпрацю, згідно з яким військові лікарі надаватимуть екстрену і високоспеціалізовану допомогу цивільним жителям Луганщини, обговорюємо питання використання військової санавіації».

Діти з «сірої зони» проходять оздоровлення в Україні та за кордоном, в тому числі й за сприяння Об’єднаних сил.

У населених пунктах, розташованих вздовж лінії розмежування, проживають 7036 дітей у віці від 7 до 17 років які потребують оздоровлення. Станом на 1 серпня 2018 року 2359 дітей (33,5%) охоплені оздоровленням та відпочинком. З обласного бюджету на ці цілі виділено майже 1,2 млн грн. На запрошення із 7 областей України за рахунок приймаючої сторони цього літа оздоровилися 248 дітей.

«Гібридний характер війни, розв'язаної на території України російським агресором, має колосальні наслідки для інформаційного простору нашої країни та Луганській області, зокрема», – зазначив Юрій Гарбуз.

За його словами, на даний момент у сфері інформаційної безпеки обласною адміністрацією та Командуванням ОС ведеться спільна робота за чотирма ключовими напрямками:

- відновлення технічних можливостей для розширення мовлення на всій території Луганської області;

- підтримка регіональних і місцевих ЗМІ;

- збільшення україномовного контенту;

- організація та впровадження на регіональному рівні системи стратегічних комунікацій.

«Ми продовжуємо роботу по всіх заданих напрямах. Наша спільна мета – якнайшвидше звільнення тимчасово окупованих територій і відновлення на них конституційного ладу для захисту прав, свобод і законних інтересів громадян України. Упевнений, що спільними зусиллями, крок за кроком, ми доб'ємося і відновимо визнані всім світом кордони нашої країни», ­ підкреслив очільник області.

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, відбулася прес-конференція, присвячена результатам перших 100 днів проведення операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей. У заході взяли участь Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.