Прес-центр1 червня 2024, 10:06

Очільник Луганщини підбив підсумки тижня

Зокрема, Артем Лисогор зазначив, що світ готується до Глобального саміту миру у Швейцарії. Попри налаштованість світової співдружності на мирне вирішення російсько-української війни саме на позиціях українського мирного плану, на державному та місцевому рівні триває підтримка оборонців фронту.

«Мав за честь передати державні нагороди родинам загиблих Героїв. Вручив відзнаки Глави держави «За оборону України» родинам загиблих правоохоронців - старшого сержанта батальйону поліції особливого призначення Максима Воронкова та Дениса Сліпцова – сержанта поліцейського взводу № 2 роти № 4 БПСПОП «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» ГУНП в Луганській області», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

У день, коли Сєвєродонецьк відзначав своє 90-річчя, громада підготувала «подарунки» для військових. Передали 24 FPV-дрони 111-й окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ та 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Ця техніка допоможе влучно виконувати бойові завдання та нищити особовий склад і техніку окупантів. Також відзначили нагородами «За особливі заслуги перед містом» 34 військовослужбовців з Сєвєродонецька.

Зустріли ще десятьох демобілізованих строковиків, які захищали Луганщину. Військовослужбовцям вручили обласні нагороди – Знаки Пошани «Захиснику Луганщини». 

«Тепер, після адаптації та відпочинку, наше завдання – допомогти інтегруватися хлопцям у цивільне життя», – наголосив Артем Лисогор.

Напередодні Дня захисту дітей облдержадміністрація влаштувала справжнє свято, під час якого Артем Лисогор привітав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Також він здійснив робочу поїздку на Київщину, де привітав з випускним ліцеїстів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Ці кадети дорослішали в час повномасштабної війни. Вони знають як це – навчання у підвалах, під обстрілами, та втрата рідного дому.

Разом до Перемоги! Слава Україні!