Прес-центр24 квітня 2024, 12:04

Пенсійними виплатами забезпечуються 176 575 жителів Луганщини

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де були підбиті підсумки роботи установи у І кварталі. 

Вона акцентувала увагу на якості і обсязі консультацій з питань пенсійного законодавства в гуманітарних хабах.

Так, за перші три місяці року пенсійниками області було укладено ще три додаткові угоди про співпрацю щодо надання відповідних послуг у Хмельницькому, Києві та Броварах. 

Загалом, такі прийоми організовані у 33 спеціально облаштованих місцях. 

Цьогоріч активно практикується проведення особистих виїзних прийомів керівним складом управління.

Очільниця пенсійної служби області Ольга Шарунова відзначила, що особлива увага пенсійниками регіону приділяється питанням стягнення заборгованості та своєчасного одержання населенням пенсійних, соціальних і страхових виплат.

Стосовно підсумків – станом на 1 квітня пенсіями забезпечується 176 575 осіб, з яких 5,5 тис. – це військові.

За результатами масових перерахунків середній розмір пенсій цивільних підвищився до 6 427 грн, а військових – до 9 595 грн. 

В єдиній черзі опрацьовано 12,4 тис. заяв щодо нарахування житлових субсидій, 4,3 тис. заяв на отримання пільг, а також 375 заяв-розрахунків у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Страхові виплати по Луганській області профінансовано 8 006 отримувачам, в тому числі грошову компенсацію за надані соціальні послуги – 20 особам. Перерахунок страхових виплат з 1 березня здійснено 99 %.

Унаслідок індексації виплат їх розмір збільшився в середньому на 8,3 % (до 4 477 грн).