Прес-центр15 грудня 2019, 13:12

Питання постачання газу в Троїцькому районі знаходиться на контролі у Прем'єр-міністра, ми готові до екстреної ситуації, – Сергій Гайдай

Проблема з газопостачанням та опаленням, яка може виникнути в Троїцькому районі в разі непідписання нового транзитного договору з РФ, відома на вищому рівні і знаходиться на контролі у Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Про це розповів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Ця проблема вирішується. На жаль, у нас є населені пункти, які підключені до російської газової труби. Тобто, вони не інтегровані в Газотранспортну систему України і їх треба забезпечити нашими власними ресурсами. На сьогодні це 31 населений пункт, де споживають газ 6 тисяч сімей. Це 46 багатоповерхівок – приблизно 648 квартир», – пояснив він суть питання.

За словами Сергія Гайдая, обласна влада займається вирішенням цієї проблеми, до того ж вона перебуває на контролі у Прем'єр-міністра.

«Була нарада, на якій це питання підіймалося. Тому що ця проблема існує в кількох областях. У тому числі й у наших сусідів харків'ян. Ми промовляємо цю тему з профільними міністерствами, шукаємо варіанти вирішення», – повідомив голова облдержадміністрації.

Втім, він допускає, що з урахуванням останніх подій новий договір на транзит буде підписаний. Тобто, відключення газу не відбудеться.

«Хоча потрібно готуватися до будь-якого розвитку подій. Ми все проговорювали з представниками ГУ ДСНС. Вони готові і розгортати намети, і встановлювати системи індивідуального опалення, і ставити теплові гармати. Тобто, ми готові до екстреної ситуації», – наголосив Сергій Гайдай.

http://luganskua.com/news/6828-sergyei-gaidai-gazovyi-vopros-v-troitskom...