Прес-центр26 липня 2017, 15:07

Питання соціального та правового захисту – на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Задля вирішення проблем до очільника області звернулися жителі Старобільського та Троїцького районів, міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та смт Новоайдар.

Так, інвалід війни ІІ групи, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС з Сєвєродонецька звернувся щодо надання йому медичної допомоги для проведення операції на серці. А жителька села Чмирівка зі Старобільщини – стосовно матеріальної допомоги для придбання ліків. Вона зазначила, що необхідні медпрепарати або не входять у перелік Урядової програми «Доступні ліки», або дуже коштовні.

З обох питань Юрій Гарбуз дав доручення директору Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентину Шкорубському щодо їх вирішення. Зокрема, жінці зі Старобільского району – провести обстеження та визначитися з подальшим курсом лікування.

Надати допомогу просила очільника області і жителька Лисичанська, під опікою якої син – інвалід дитинства.

Розуміючи скрутне фінансове положення сім’ї, Юрій Григорійович дав доручення про надання матеріальної допомоги.

Невиконання рішення суду щодо поновлення на посаді кілька років турбувало колишнього голову однієї з селищних рад. Про юридичні аспекти ситуації доповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова. Узяти на контроль це питання очільник Луганщини доручив начальнику відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації Дмитру Плугіну.

Ще одне питання торкалося можливості працевлаштування колишнього економіста сільгоспвиробництва та голови однієї з райдержадміністрацій.

З двома вищевказаними громадянами Юрій Гарбуз пообіцяв зустрітися під час його робочих поїздок Луганщиною та  поцікавитися процесом вирішення їх проблем.

На особистому прийомі була розглянута ще низка питань. Можливі рішення по кожному з них Юрій Гарбуз обговорив з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.