Прес-центр14 жовтня 2010, 16:10

13 жовтня 2010 року в м. Ровеньки відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

 

       Свою роботу обласний комітет доступності розпочав із огляду об’єктів соціально-побутового призначення.
      На 01.10.2010 в міському управління праці та соціального захисту населення на обліку перебуває 4471 особа, які мають групу інвалідності, серед яких 398 чол.- І групу, 1514 – ІІ групу, 2340 – ІІІ групу. Із загальної кількості 209 інвавідів–візочників.
На теперішній час доступні для маломобільних груп населення 137 об’єктів соціально-побутового призначення: 58 обладнано нормативними пандусами, 67 - кнопками виклику, 12 – мають вхід на рівні тротуару. В першу чергу це будівлі органів виконавчої влади, міське управління праці та соціального захисту населення, центр зайнятості населення, Пенсійний фонд тощо. 14 лікувально-профілактичних закладів міста розташовані в 24 будівлях, які обладнано пандусами (в тому числі 3 приміщення Центральної міської лікарні), решта – кнопками виклику або мають вхід на рівні тротуару.
 
         Не залишаються по за увагою міської влади доступність об’єктів закладів освіти, культури, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку тощо. 
Певна увага приділяється безпеці руху осіб з обмеженими фізичними можливостями: перехрестя вулиць облаштовуються заниженими бордюрами, встановлюються світлофори, які обладнано спеціальними пристроями для інвалідів з вадами зору та слуху, виділяються місця для безкоштовного паркування автотранспорту інвалідів.

         За результатами  обстеження об’єктів соціально-побутового призначення та під час обговорення стану роботи стосовно створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями на території міста Ровеньки як членами обласного комітету доступності, так і присутніми представниками громадських організацій звернуто увагу на недоліки, внесено конкретні пропозиції щодо їх усунення та удосконалення роботи.