Прес-центр21 березня 2018, 14:03

Активні програми запобігання довготривалому безробіттю

Із початку 2018 року в роботу Сєвєродонецького міського центру зайнятості запроваджено процедуру профілювання зареєстрованих безробітних і соціального супроводу при працевлаштуванні та після працевлаштування за підходом кейс-менеджменту вразливих на ринку праці груп населення.

Профілювання – це система підходу безробітних на категорії в залежності від ризику тривалості безробіття, враховуючи індивідуальні характеристики людини, потенціал та мотивацію працевлаштування. Профілювання впроваджується з метою прискорення осіб, які прагнуть отримати роботу.

Кейс-менеджмент – це підхід, який передбачає оцінку ситуації та потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення. У нашому випадку це працевлаштування.

У результаті, протягом січня-лютого 2018 року Сєвєродонецьким міським центром зайнятості проведено профілювання 170 безробітним, із них запропоновано соціальний супровід при працевлаштуванні за підходом кейс-менеджмент 24 особам.

Усього в рамках здійснення соціального супроводу після проведених групових заходів Сєвєродонецьким міським центром зайнятості та проходження співбесіди із психологом з питань подолання психологічних бар’єрів при працевлаштуванні 5 осіб, які опинились у складних життєвих обставинах, знайшли себе в суспільстві, тобто працевлаштувалися.

Усі працевлаштовані особи стали учасниками проекту «Кейс-менеджмент». Співпраця центру зайнятості і колишніх безробітних триватиме ще півроку після їх працевлаштування щодо повного задоволення їх потреб, спрямованих на подолання життєвих труднощів, збереження і підвищення соціального статусу осіб.

За інформацією Сєвєродонецького міського центру зайнятості