Прес-центр30 червня 2017, 14:06

Елеонора Поліщук відвідала позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Зоря»

В екологічно чистій зоні, в масиві Кремінських лісів, на відстані 40 км від міста Рубіжне розташований дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Зоря» Рубіжанського казенного хімічного заводу «Зоря». Сухе чисте повітря хвойних та листяних дерев створює унікальний мікроклімат, який позитивно впливає на органи дихання та серцево-судинну систему.

 

28 червня 2017 року директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук відвідала зазначений заклад. У рамках візиту вона ознайомилася із формами та методами його роботи, відвідала гурткову роботу, поспілкувалася із директором закладу, старшим вихователем та дітьми.

 

Заклад заснований у 1975 році. Лише у зв’язку з великою небезпекою для дітей не працював влітку 2014 року, а вже у 2015 році відновив свою роботу та протягом оздоровчого сезону заклад прийняв на оздоровлення 954 дитини.

 

Влітку 2017 року заклад розпочав свою роботу 15 червня та прийняв на першу зміну 350 юних мешканців Луганської області. Усього планується провести 3 оздоровчі зміни та охопити відпочинковими та оздоровчими послугами близько 1100 дітей.

 

Для відпочиваючих у ПДЗОВ «Зоря» організовано п’ятиразове харчування відповідно до затверджених норм, перспективним меню та асортиментним переліком страв, затверджених відповідними органами нагляду.

 

Головним надбанням «Зорі» є згуртований педагогічний колектив однодумців. Більшість вихователів мають вищу педагогічну освіту. До роботи залучаються також студенти профільних вишів. У своїй діяльності високопрофесійний педагогічний колектив закладу орієнтується на проведення заходів, що спрямовані на розвиток індивідуальних та лідерських здібностей у дитини, на допомогу соціально адаптуватися в умовах позаміського відпочинку, на культурне та фізичне виховання.

 

В основі програми – цілеспрямований процес, вибудована система знань, колективних творчих справ, ігор, спортивних заходів, об’єднаних спільною ідеєю: формування готовності дітей та підлітків до морально-орієнтованих відносин у суспільстві, збереження власного здоров’я, гуманного відношення до природи, формування відповідального громадянина-патріота.

 

За підсумками роботи влітку 2016 року заклад визнаний переможцем Всеукраїнського етапу огляду-конкурсу серед дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, який щорічно проводить Міністерство соціальної політики України.

 

Ірина Поливянчук