Прес-центр6 жовтня 2017, 09:10

Луганську область із моніторинговим візитом відвідала Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми ГРЕТА

05 жовтня 2017 року Луганську область із моніторинговим візитом відвідала Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми ГРЕТА.

 

У рамках програми візиту експерти провели робочу зустріч із членами обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, а саме із представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, служби у справах дітей облдержадміністрації, управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Луганській області, громадської організації «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу», Головного управління Держпраці у Луганській області, Луганського обласного центру зайнятості, відділу протидії кіберзлочинам в Луганській області Донецького управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НП України, прокуратури Луганської області.

 

У ході зустрічі були обговорені питання взаємодії суб’єктів Національного механізму, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, ідентифікації та виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми, проведення превентивної роботи із протидії торгівлі людьми. Особливу увагу було приділено фактам торгівлі людьми, пов’язаним з військовими діями на Донбасі.

 

Також, група експертів відвідала КЗ «Лисичанський центр соціальної реабілітації дітей» та провели робочу зустріч із представниками місцевих державних адміністрацій, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та мобільною бригадою психосоціальної допомоги Фонду народонаселення ООН.

 

Це другий моніторинговий візит Групи експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми ГРЕТА в Україну. Відповідно до Порядку організації моніторингових візитів, експерти ГРЕТА обирають дві області, які вони відвідують в рамках офіційного візиту в Україну. У цьому році експерти ГРЕТА відвідують Луганську та Львівську області.

 

За результатами візиту, Групою експертів буде сформовано висновок у цілому по державі, а також надано рекомендації щодо покращення реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми.

 

Ігор Шевченко