Прес-центр22 грудня 2018, 16:12

На Луганщині продовжується впровадження проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

У Луганській області триває реалізація проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Станично-Луганському районі. Проект впроваджується з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

У рамках проекту у Станично-Луганському районі відібрано 22 контактні особи із числа лідерів місцевих громад. Контактні особи проходять відповідне навчання і стануть громадськими посередниками, до яких зможе звернутися за допомогою кожна особа, яка страждає від насильства або є потенційною жертвою.

21 грудня 2018 року у смт Станиця Луганська проведено тренінг-семінар по системі перенаправлення постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Під час заходу представники районних служб і установ, які працюють у сфері запобігання і протидії насильству, розповіли про свої функції та повноваження в зазначеній сфері, поділилися контактною інформацією. Також, під час семінару, учасники виконували практичні завдання з роботи із постраждалими від насильства з метою покращення та закріплення отриманих знань.

У рамках подальшої реалізації проекту «Відповідальність починається із нас» у Станично-Луганському районі в січні 2019 року для контактних осіб заплановано проведення наступного навчального тренінгу.

 

Сергій Долженко