Прес-центр9 грудня 2017, 12:12

На Луганщині проведено Форум жінок у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

8 грудня 2017 року у Старобільському районі в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено Форум жінок. Уже другий рік поспіль в рамках акції Старобільщина гостинно приймає членів обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на чолі із її головою, заступницею голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик. Для проведення Форуму Старобільський район обрано не випадково, адже саме тут збережені та активно розвиваються традиції жіночого руху. Крім отого, саме Старобільськ є єдиним містом Луганщини, мером якого обрано жінку, яка, до того ж, є представницею молоді.

Відкриваючи захід, Ольга Лішик розповіла про впровадження ґендерної політики в області, поінформувала про основні положення прийнятого нещодавно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», впровадження Регіонального плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Вона підкреслила, що сьогодні на Луганщині саме жінка є лідеркою позитивних змін та миротворення.

Під час Форуму жінки в неформальному спілкуванні відверто розповіли про свій шлях до успіху у сферах, якими керують, переважно, чоловіки, про поєднання сімейного та кар’єрного процвітання. Так, у рамках заходу виступили заступниця голови Старобільської райдержадміністрації Олена Григоренко, мер міста Старобільськ Яна Літвінова, голова Старобільського районного суду Світлана Олійник, секретар Чмирівської ОТГ Олена Протопопова, приватний підприємець Вікторія Твердохлеб, директор Старобільської філії АТ «Ощадбанк» Ольга Нескоромна, директор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького Світлана Моісеєва.

Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук підбила підсумки проведення в Луганській області заходів у рамках акції «16 днів проти насильства».

Наприкінці усі учасники та учасниці Форуму взяли участь у флеш-мобі. На знак ствердження думки, що жінка є не тільки берегинею домашнього затишку, а ще й рушійною силою всебічного розвитку, кожен учасник на помаранчевій кульці написав ім’я видатної жінки, яка надихає та є прикладом для наслідування. Після цього кульки були випущені в небо.

Захід проведено Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно зі Старобільською райдержадміністрацією за підтримки програми «Радник з питань ВПО».

Яна Соловйова