Прес-центр2 грудня 2017, 12:12

На Луганщині проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність»

1 грудня 2017 року в рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю в місті Сєвєродонецьк проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність». Жінки з інвалідністю є однією із категорій, які максимально уразливі до проявів насильства: психологічного, фізичного, економічного та навіть сексуального. Захід проведено за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення.

Під час форуму обговорено питання соціального захисту осіб з інвалідністю, особливості соціального захисту жінок, протезування як засіб соціалізації осіб з інвалідністю, охорона здоров’я, освіта та інші актуальні питання.

Участь у форумі взяли 50 представників громадських організацій області, які займаються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю, позаштатні радники голови облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Микола Надулічний та Наталія Гордєєва, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники департаментів охорони здоров’я, освіти, Луганського обласного відділення фонду соціального страхування, Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного, міжнародних організацій.

Нажаль, тенденція в Луганській області така, що ми спостерігаємо збільшення кількості осіб з інвалідністю щороку. Наразі в Луганській області перебувають на обліку управлінь соціального захисту населення 26,5 тисяч осіб з інвалідністю, із яких 12,6 тисяч – жінки.

Під час обговорення було визначено основні пріоритети роботи на
2018 рік та найбільш гострі проблемі, які потребують швидкого втручання.

 

Тетяна Фролова