Прес-центр4 грудня 2015, 11:12

На Луганщині відзначається Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день інвалідів. Відзначення започатковано розпорядженням Президента України від 28.11.1992 № 185/92-рп „Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні”.

 

У нашій державі понад 2,5 млн людей мають статус інваліда. 80% інвалідів в Україні – це люди працездатного віку, що становить 6,1 % від загальної чисельності населення. На жаль, кількість інвалідів у нашій країні щороку зростає. 

 

На сьогоднішній день в Луганській області на підконтрольній українському Уряду території проживає 35,7 тис. інвалідів, у тому числі 1,9 тис. дітей. Окремо переселенці – 6,4 тис. інвалідів.

 

З метою забезпечення участі людей з інвалідністю в усіх сферах життєдіяльності в області заплановано проведення низки заходів, зокрема:

 

-      обговорення на рівні територіальних громад нагальних потреб і визначення оптимальних шляхів розв’язання проблем осіб з інвалідністю;

-     проведення тематичних зустрічей з представниками громадських організацій інвалідів з питань створення доступного, безпечного та комфортного середовища життєдіяльності, адаптованого до особливих потреб осіб з інвалідністю;

-     проведення святкових заходів (концерти, святкові привітання, виставки робіт осіб з інвалідністю та інше);

-     проведення зустрічей осіб з інвалідністю з фахівцями різних рівнів  у закладах та установах соціальної сфери (будинки-інтернати, територіальні та реабілітаційні центри) та структурних підрозділах з питань соціального захисту населення міських рад, райдержадміністрацій та районних військово-цивільних адміністрацій.

 

З метою привернення уваги до проблем найменш захищеної категорії громадян нашого суспільства організовано висвітлення проблемних питань та усіх напрямків роботи установ у засобах масової інформації, офіційних сторінках установ у мережі Інтернет.

 

Тетяна Фролова