Прес-центр4 листопада 2015, 11:11

Представники соціальної сфери Луганщини взяли участь у тренінгах щодо забезпечення прав людини в інтернатних закладах

Наприкінці жовтня 2015 року директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Інна Сердюкова та головний спеціаліст Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Батюк взяли участь у двох тренінгах для працівників системи соціальних послуг за темою: «Забезпечення прав людини в інтернатних закладах». Захід проведено у місті Львові Харківським інститутом соціальних досліджень спільно із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ України.

 

Під час заходу учасники розглянули методологію та методи моніторингу закладів соціального захисту, міжнародні та національні нормативно-правові акти у сфері надання психіатричної допомоги підопічним та вихованцям інтернатних установ, мінімальний стандарт належного поводження в закладах соціального захисту.

 

Обговорено також питання типових порушень прав людини у закладах соціального захисту, етичні аспекти проведення моніторингових візитів в установах зони АТО.

 

Яна Соловйова

Фото Харківського інституту соціальних досліджень