Прес-центр16 березня 2016, 17:03

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла Елеонора Поліщук на брифінгу для ЗМІ

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла на брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

За її словами, станом на 10 березня на підконтрольній Україні території області зареєстровано 256756 внутрішньо переміщених осіб. Серед них пенсіонерів – 188637, дітей віком до 18 років – 20389, працездатних осіб – 30428.

 

Компенсаційні виплати на проживання отримують 42390 осіб. Елеонора Поліщук зазначила, що від правоохоронних органів Департамент отримав списки внутрішньо переміщених осіб, відносно яких буде проведено перевірку фактичного місця їх проживання та правомірності отримання соціальних виплат. «Разом з тим, довідки залишаються дійсними, вони не анулюються»,– підкреслила вона. Після вилучення зі списків, до яких увійшло спочатку 125252 осіб, повторних записів, двійників та тих, яких важко ідентифікувати, залишилося 99000 осіб. Після опрацювання виплата пенсій призупинена 86026 пенсіонерам, інші соціальні виплати – 3067 особам.

 

Вона нагадала, що якщо у березні пенсіонер не отримав вчасно пенсію у свій визначений день, наступними двома днями слід звернутися до управлінь Пенсійного фонду за місцем проживання.  Для ефективної роботи відповідних структур і комфортності громадян в області розроблений алгоритм роботи з різними верствами населення, кому призупинені виплати. Поновленням усіх виплат пенсіонерам будуть займатися органи Пенсійного фонду, інвалідам І-ІІ групи та дитячих соціальних допомог – органи соціального захисту населення, працюючим громадянам – органи соціального захисту спільно з відділами кадрової служби організацій та підприємств, непрацюючим – органи соціального захисту спільно з територіальними центрами зайнятості. «Ми зробимо все можливе, щоб внутрішньо переміщеним особам було відновлено усі соціальні виплати, головне – щоб вони проживали на території, контрольованій українською владою», – наголосила Елеонора Поліщук.

За матеріалами прес-служби обласної військово-цивільної адміністрації