Прес-центр23 cічня 2018, 15:01

Проведено засідання «круглого столу» щодо застосування норм нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

18 січня 2017 року на базі Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання «круглого столу» за темою: «Протидія та профілактика домашнього насильства. Практичне застосування норм Закону України № 2229-VIII від 07.12.2017 «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Участь у заході взяли директор та психолог Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, начальник та фахівці управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації, представники служби у справах дітей РДА, Кремінського бюро правової допомоги Сєвєродонецького МЦЗ з надання БВПД, Кремінського ресурсного центру підтримки громадських ініціатив «Наша громада», мобільної бригади психосоціальної допомоги.

Під час заходу розглянуто питання взаємодії усіх соціальних служб, перенаправлення, залучення громадськості до тематики попередження домашнього насильства. Психолог Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги надала інформацію щодо роботи «гарячої лінії» з питань попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства та дискримінації за ознакою статі, що працює на базі центру. За результатами зустрічі вирішено посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо явища насильства, а також норм нового Закону.

Тетяна Кіча