Прес-центр11 грудня 2018, 17:12

Розглянуто шляхи погашення боргів підприємств з єдиного внеску та платежів до Пенсійного фонду

11 грудня у Головному управлінні ПФУ в Луганській області, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, де було розглянуто питання погашення заборгованості із єдиного внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду.

У засіданні також участь взяли представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, ГУ ДФС у Луганській області, управління ДВС ГТУЮ у Луганській області, ГУ Держпраці у Луганській області, слідчого управління ГУПН у Луганській області та Федерації профспілок Луганської області.

Були запрошені керівники підприємств міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, а також Попаснянського і Кремінського районів та представники відповідних органів місцевої влади.

Начальник ГУ ПФУ в Луганській області Ольга Шарунова зосередила увагу на питанні погашення заборгованості по пільгових пенсіях. Одними з найбільших боржників є державні підприємства ДП «Первомайськвугілля», борг до Пенсійного фонду складає майже 220,0 млн грн, та ПАТ «Лисичанськвугілля», де борг до Пенсійного фонду складає 372,2 млн. грн. та по єдиному соціальному внеску – 133,9 млн грн, а також ПрАТ «Северодонецьке об’єднання Азот» із боргом до Пенсійного фонду у сумі 107,0 млн грн та по єдиному соціальному внеску – 52,5 млн грн.

Ольга Лішик зазначила, що 35 підприємств комунальної сфери області мають борги зі сплати внесків, що в принципі неприпустимо. З початку року сума недоїмки таких боржників зменшилась лише на 0,6 млн. грн. і складає 27,3 млн. грн.

Кожний присутній представник підприємств-боржників доповів про причини і шляхи погашення заборгованості. Більшістю боржників було надано зобов’язання погасити борг чи частину боргу вже до кінця поточного місяця.

 

Євген Жданов