Прес-центр15 березня 2018, 10:03

У смт Білогорівка Попаснянського району запрацювала телефонна лінія для надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства

У селищі міського типу Білогорівка Попаснянського району проведено дев’ятий заключний інформаційний захід у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження та реагування на випадки ґендерного та домашнього насильства. Проект реалізується Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Попаснянської райдержадміністрації спільно із міжнародними організаціями Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger.

У містах, селах та селищах Попаснянського району визначено
14 контактних осіб із числа лідерів громадської думки громади, які пройшли відповідне навчання та на волонтерських засадах будуть надавати допомогу жінкам і чоловікам, постраждалим від насильства, або по відношенню до яких є ризик насильства. Визначено контактну особу і в Білогорівці, яка разом із психологом Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги 06 березня 2018 року провела інформаційну сесію для школярів, вчителів та небайдужих мешканців населеного пункту.

Контактній особі було вручено мобільний телефон для надання консультацій мешканцям Білогорівки. Тож, наразі жінки та чоловіки Білогорівки, які потерпають від домашнього чи ґендерно обумовленого насильства або потенційно можуть постраждати, мають можливість отримати кваліфіковану підтримку, дізнатися про свої права або бути перенаправленими до профільних фахівців районного рівня. Телефон для отримання допомоги: 095 363 99 19.

Під час заходу головний спеціаліст сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА розповів про пілотний проект та ситуацію із протидією насильству в Луганській області. Психолог Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги розповіла про нововведення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», його види та цикли. Про шляхи допомоги постраждалим або потенційним жертвам розповіли фахівці районних суб’єктів міжвідомчої взаємодії: управління соціального захисту населення, відділу охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, бюро безоплатної вторинної правової допомоги, Національної поліції, мобільної бригади психосоціальної допомоги.

Нагадаємо, що протягом лютого-березня Департаментом соціального захисту населення спільно із Попаснянською РДА та міжнародними партнерами проведено серію із дев’яти виїзних заходів у громадах, де визначено контактних осіб із надання допомоги постраждалим від фізичного, психологічного, економічного або сексуального насильства.

Яна Соловйова