Прес-центр11 червня 2015, 14:06

Відбулася нарада з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати

9 червня 2015 року в обласній військово-цивільній адміністрації відбулася нарада з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах – боржниках з виплати заробітної плати Луганської області. У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Пухтаєвич, заступник голови обласної держадміністрації Олександр Голуб, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, керівники економічно активних підприємств – боржників із зарплати.

 

Як повідомив Михайло Пухтаєвич, за даними оперативного щотижневого моніторингу станом на 8 червня 2015 року заборгованість із зарплати на економічно активних підприємствах складає 33953,3 тис. грн на 44 підприємствах, з них: на 2 державних підприємствах – 270,7 тис. грн; на 9 комунальних підприємствах – 2091,5 тис. грн; на 33 підприємствах іншої форми власності – 31571,1 тис. грн.

 

У порівнянні зі статистичними даними станом на 1 травня 2015 року заборгованість по економічно активним підприємствам зменшилася на 15528,9 тис. грн. Повністю погашена заборгованість на 15 підприємствах, у тому числі на 3 комунальних.

 

У ході наради заслухані заступників міських голів і голів райдержадміністрацій та керівників економічно активних підприємств – боржників із зарплати. Вони повідомили про причини наявності заборгованості та шляхи її погашення. Головними причинами названі зменшення об’ємів виробництва внаслідок проведення антитерористичної операції, порушення усталених економічних зв’язків, а також наявність дебіторської заборгованості за підприємствами – замовниками продукції, що знаходяться на непідконтрольній території.

 

За результатами наради надано головне доручення – у стислі терміни прийняти невідкладні заходи щодо ліквідації заборгованості та забезпечення права працівників на повне та своєчасне отримання заробітної плати.

 

Яна Соловйова