Прес-центр12 листопада 2018, 08:11

Відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення на Луганщині щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

09 листопада 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триває із 25 листопада по 10 грудня.

До участі в нараді долучилися члени обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, представники партнерських громадських і міжнародних організацій, зокрема ПРООН, ОБСЄ, ООН Жінки, громадських організацій «Позитивні жінки», «Дієва громада», радники Мінсоцполітики України з питань ВПО у Луганській області, радник голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань ґендерної політики.

Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук презентувала проект плану обласних заходів у рамках акції. Проектом плану передбачено проведення щодня протягом 16-ти днів тематичних активностей, зокрема, створення муралу, виїзні зустрічі із активом місцевих громад, проведення форуму з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю, брифінг, навчання фахівців, старт проекту «Відповідальність починається із нас», зустрічі із молоддю та низка заходів в інноваційному форматі. Учасники мали нагоду поділитися своїми планами та обговорити організаційні моменти.

Крім того, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із Фондом ООН у галузі народонаселення заплановано створення муралу (малюнку на стіні) у місті Рубіжне на будівлі однієї із шкіл міста. У зазначеній школі проведено конкурс малюнків щодо запобігання і протидії домашньому насильству. Кращі роботи передано на розгляд робочої групи. Пропонуємо і вам долучитися й обрати кращий ескіз для створення муралу, взявши участь у голосуванні на сторінці Департаменту в соціальній мережі Facebook.

Яна Соловйова