Прес-центр6 червня 2018, 09:06

Вихованців Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді привітали із Днем захисту дітей

Щороку 1 червня відзначається День захисту дітей. На Луганщині працює єдиний в області соціальний заклад для такої особливої категорії як ВІЛ-інфіковані діти та молодь. Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» створений у 2008 році, наразі клієнтами центру є 255 дітей із ВІЛ-статусом і народжених від ВІЛ-позитивних матерів та 1026 клієнтів із числа молоді.

1 червня 2018 року виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Козлова привітала зі святом клієнтів та колектив Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. Вона вручила подарунки для вихованців закладу та грамоти Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації фахівцю із соціальної роботи та практичному психологу центру.

Цього ж дня для маленьких клієнтів установи було проведено святковий захід. Діти взяли участь в іграх, конкурсах, працівники центру організували для них «солодкий стіл».

Зі святом дітей привітав і Дитячий фонд ООН ЮНИСЕФ. Його представник Наталія Датченко передала обладнання для ігрової кімнати, яка відтепер зробить перебування дітей у центрі ще цікавішим та змістовнішим.

Яна Соловйова