Прес-центр29 жовтня 2010, 10:10

Вітання Надраги з днем соціального працівника




Вітання Міністра праці та соціальної політики України Василя Надраги з Днем працівника соціальної сфери

 

Шановні працівники соціальної сфери! Дорогі колеги!

 

Сьогодні у нас знаменне свято – свято людей однієї з найблагородніших і найпочесніших професій на землі. Ви завжди були і будете яскравим втіленням добра, правди, гуманізму, людської гідності і честі, взірцем духовності і вірності своєму покликанню – надавати допомогу тим, хто її потребує.

Саме через ваші серця щоденно проходять потреби і турботи, проблеми і болі майже 13,7 мільйона пенсіонерів і ветеранів, а ще - мільйонів інвалідів, дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, сиріт, безробітних, немічних і одиноких. Вагомість нашої роботи важко переоцінити. Адже за кожною цифрою – конкретні людські долі.

Самовіддане служіння обраній справі, виняткове почуття обов’язку, доброта, чуйність та щедрість душі приносять вам заслужену повагу перш за все тих, кому ви щодня несете розраду і тепло, допомагаєте долати життєві труднощі, додаєте впевненості у завтрашньому дні.

Відзначення Дня працівника соціальної сфери – це своєрідна віха, новий етап, на який ми крок за кроком піднімаємося кожен рік, підсумовуючи зроблене, замислюючись над проблемами і дбаючи про перспективи.

Добробут людей – головне завдання та основний критерій оцінки соціальної політики держави. Сьогодні є всі підстави говорити: цілеспрямована робота Уряду щодо соціального захисту найбільш вразливих категорій наших громадян дозволила досягти значних позитивних зрушень у соціальній сфері.

Як ви знаєте, Державним бюджетом України на 2010 рік передбачено істотне підвищення соціальних стандартів - на 37–47 відсотків порівняно з минулим роком, передусім прожиткового мінімуму. У зв’язку з цим будуть перераховані не тільки пенсії, але й виплати малозабезпеченим сім’ям, інвалідам, одиноким матерям, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. У результаті перерахунку пенсій з урахуванням нових розмірів соціальних стандартів середній розмір пенсійної виплати на 1 жовтня 2010 р. збільшився до 1103 гривень, що становить 51,5 відсотка середньої заробітної плати.

Завдяки крокам, започаткованим Президентом та Урядом в нашій країні, спостерігається поступове відновлення позитивної динаміки економічного зростання. Середній розмір заробітної плати у серпні 2010 року збільшився проти серпня 2009 року в середньому на  21,1 відсотка і становив 2280 грн., а це у 2,6 раза перевищує розміри соціальних гарантій – мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. І, що дуже важливо, зростання середньої заробітної плати у нас відбувається в усіх регіонах.

Хочу наголосити: питання соціального захисту населення завжди були і залишаються пріоритетними. І в державі нині докладається чимало зусиль, щоб ситуація у цій сфері постійно змінювалася на краще. Водночас ми розуміємо й те, що всі прийняті рішення – лише початок тієї величезної роботи, яку ще потрібно зробити. Уряд не зупинятиметься на досягнутому й надалі триматиме курс, спрямований на вдосконалення соціальної політики і досягнення рівня розвинених країн світу.

Шановні друзі! Сьогодні чудова нагода звернутися до вас зі словами глибокої поваги та вдячності, низько вклонитися за ваш трудовий подвиг, за той вагомий внесок, який ви робите у нашу загальну справу.

Щиро бажаю всім і кожному з вас  міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, нових успіхів у роботі, мудрості і витримки у всіх життєвих випробуваннях, невичерпності життєдайної енергії для творення добра. Хай нашими спільними зусиллями і плідною працею будується щасливе майбутнє України, добробут і гідне життя нашого народу!

Святкового вам настрою!

 

 

Міністр                                                                               Василь Надрага