Прес-центр12 липня 2018, 18:07

Працювати в умовах війни: Рубіжанський картонно-тарний комбінат утричі збільшив виробничу потужність

Проблеми та перспективи промисловості Луганщини обговорив сьогодні голова Луганської обласної держаної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз із генеральним директором ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» Геннадієм Мініним під час візиту на виробництво. На зустрічі піднімалися гострі для підприємства питання стабільного енергозабезпечення, складної логістики та підвищення ціни на газ.

«Такі успішні підприємства, як РКТК, є прикладом ефективної роботи навіть у складних умовах війни. Я сьогодні побачив вдалий менеджмент, злагоджену роботу колективу, використання сучасних технологій виробництва, незмінно високі стандарти якості продукції – усе це складає запоруку успіху підприємства», – поділився враженнями від візиту на комбінат Юрій Гарбуз.

ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» (РКТК) – найбільший в Україні виробник картону та паперу, упаковки з гофрокартону, а також єдиний в країні виробник облицювального картону (основи для гіпсокартону). Продукція експортується до країн Європи (Угорщина, Польща, Хорватія, Румунія тощо), а також до Білорусі, Узбекистану, Ізраїлю. Головний чинник у конкурентній боротьбі – якість, і саме завдяки високим стандартам виробництва іноземні споживачі обирають рубіжанський комбінат.

Геннадій Мінін керує комбінатом з 1991 року, і за цей час вибудував масштабне підприємство, збільшивши виробничу потужність майже втричі. Зараз на РКТК впроваджуються технології альтернативної енергетики – в процесі будівництва новий твердопаливний котел, що за своєю потужністю є унікальним в країні.

На комбінаті працюють 1138 осіб. Незважаючи на пов’язаний з воєнними діями відтік кадрів у 2014-2015 рр., керівництву вдалося відновити чисельність колективу. За роки свого існування підприємство стало справжньою кузнею кадрів, адже випускники закладів професійно-технічної освіти відточували майстерність та отримували високу кваліфікацію саме на РКТК. За словами Геннадія Мініна, спеціалісти з Рубіжного дуже затребувані на аналогічних виробництвах за кордоном.

У 2017 році РКТК разом зі своїм дочірнім підприємством «Трипільський пакувальний комбінат» (Київська обл.) випустив 226,77 млн кв. м гофроящиків, що на 10,2% більше, ніж у 2016 році. За підсумками року комбінати також на 18% наростили випуск складових для гофрокартону (картон і папір для гофрування) – до 278,25 тис. тонн. З урахуванням виробничих показників сумарний обсяг товарної продукції двох комбінатів в грошовому вираженні у минулому році склав 4,3 млрд грн.

Серед споживачів його продукції – великі кондитерські компанії, виробники сокової продукції, сигарет, побутової техніки, автозапчастин та інших виробів.