Прес-центр27 березня 2020, 14:03

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 100-річчя заснування Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля

Шановні викладачі, науковці, студенти та випускники минулих років!

Сьогодні наш Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля відзначає 100-річний ювілей.

За цей час в найстарішому виші Луганщини та одному з найпрестижніших в Україні навчалися та отримали дипломи понад 150 тисяч жителів з різних регіонів нашої та інших країн. Уявіть, це населення цілого міста. Усіх їх приваблював високий рівень знань, які надавали луганські викладачі, доценти, професори.

А в подальшому колишні студенти досягали значних успіхів – низка визнаних у світі наукових новацій пов’язана з іменами випускників університету різних років. Це наші інженери, юристи, державні службовці, економісти, хіміки...

У 2014 році через бойові дії університет вимушений був залишити обласний центр з розвинутою науковою платформою та відновлювати колишню славу в Сєвєродонецьку в умовах, коли значна частина кафедр не мала матеріальної бази.

Однак в складний час СНУ ім. В. Даля зміг не тільки вийти зі скрутного становища, а й продовжити розвиток. Учні старших класів та випускники шкіл Луганщини обізнані в високій якості та впровадженні університетом сучасних форм навчання. І у переважній більшості вони обирають для вступу саме цей виш.

Зараз, як, напевно, ніколи раніше, області потрібні талановиті юнаки та дівчата, які отримають знання, професійні навички та влаштовуватимуться на місцеві підприємства.

Упевнений, невдовзі на нашу землю повернеться мирне життя, а університет – у рідну домівку. І саме сьогоднішні вступники та студенти відбудовуватимуть інфраструктуру, розвиватимуть промисловість та підійматимуть економіку об’єднаної Луганщини!

З ювілеєм!

Голова Луганської обласної

державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної

адміністрації                                                                                                                   Сергій ГАЙДАЙ.