Прес-центр16 липня 2018, 09:07

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 28-ї річниці підписання Декларації про державний суверенітет України

Шановні земляки!

Вітаю вас із днем, коли у 1990 році з підписанням Декларації про державний суверенітет України було закладено фундамент її незалежності.

Хоча Декларація про державний суверенітет України не одержала статусу конституційного акту, цей документ виступив правовим підґрунтям для Конституції, законів, становлення нашої країни на міжнародній арені. У час, коли демократизація суспільства більше не мирилася з панівним тоталітарним режимом, саме Декларація окреслила риси майбутньої молодої держави.

16 липня 1990 року було зроблено важливий крок до незалежності, за яку українська нація боролася десятки років, а зараз ми відстоюємо її тут, на Сході. Це – свідчення європейського вибору України, поступ до захисту невід’ємних прав і свобод людини.

Наш великий обов’язок – знати історію Батьківщини, аби зберегти її цілісність, примножити її багатства та квітучою передати наступним поколінням. Ніхто не перепише нашу історію, якщо кожен громадянин шануватиме її сторінки.

Слава Україні!

Миру всім нам!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                           ЮРІЙ ГАРБУЗ