Прес-центр26 липня 2018, 14:07

Проблеми зайнятості населення Луганської області обговорили на колегії облдержадміністрації

В умовах трудової міграції та тіньової зайнятості необхідна консолідація зусиль для подолання безробіття та створення нових робочих місць, – зазначила в.о. начальника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова під час засідання колегії ОДА сьогодні, 26 липня.

Доповідачка представила на розгляд колегії проект Програми зайнятості населення Луганської області до 2020 року. Метою програми є сприяння продуктивній зайнятості населення, запровадження економічних та організаційно-правових механізмів, спрямованих на активізацію безробітних до пошуку роботи та забезпечення якнайшвидшого повернення на ринок праці, підвищення якості та конкурентоспроможності робочої сили, легалізацію відносин у сфері зайнятості, посилення соціального захисту безробітних, підтримка неконкурентоспроможних громадян та осіб із додаткових груп ризику на ринку праці, зокрема, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції.

У своїй доповіді Інна Сердюкова наголосила, що проблема зайнятості населення у Луганській області ускладнюється бойовими діями, які загострюють трудову міграцію, а також мораторієм на проведення перевірок, який триває вже п’ятий рік та породжує тіньову зайнятість.

Програма зайнятості заселення Луганської області на період до 2020 року – це по суті узагальнення та впорядкування заходів органів місцевого самоврядування, служби зайнятості, органів державної влади та неурядових організацій, спрямованих на подолання безробіття та створення нових робочих місць.

Вперше залучено до виконавців Програми міжнародні організації, які надають гранти на створення власного бізнесу або створення нових робочих місць за рахунок розширення бізнесу (Данська рада у справах біженців, Міжнародна організація з міграції).

Особливу увагу приділено заходам із працевлаштування вразливих категорій населення, внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих учасників антитерористичної операції, осіб з інвалідністю.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза документ було направлено на доопрацювання у співпраці Департаменту соціального захисту населення, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму, а також Луганського обласного центру зайнятості.