Прес-центр24 липня 2018, 17:07

Проект «Змінимо країну разом» дав початок справжній дружбі між учнівською молоддю Білокуракинщини та Бродівщини, – Юрій Гарбуз

Освітяни та учнівська молодь Білокуракинщини своєю активною участю у проекті «Змінимо країну разом» зшивають Україну. На цьому наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 24 липня, перебуваючи з робочим візитом у Білокуракинському районі. Очільник області поспілкувався з учасниками проекту щодо результатів його реалізації та планів на навчальний рік, що почнеться з 1 вересня. 

«Проект «Змінимо країну разом» дав початок справжній дружбі між учнівською молоддю Білокуракинщини та Бродівщини, що на Львівщині. У цьому я сьогодні особисто переконався, поспілкувавшись з учасниками проекту у Білокуракинській школі. Діти постійно телефонують своїм друзям зі Львівщини. Це ті ниточки особистих контактів, які зшивають Україну. Коли міжрегіональна співпраця відіграє ще й важливу ідеологічну роль, це дійсно велика справа», – зауважив Юрій Гарбуз.

Білокуракинський район одним із перших долучився до проекту співпраці з Львівською областю «Змінимо країну разом». За три роки його реалізації понад 30 освітян Білокуракинщини та Бродівщини (Львівська область) взяли участь у професійних та методичних обмінах. Близько сотні учнів із закладів освіти Білокуракинського району провели свята і канікули, знайомлячись з культурою Львівщини та особисто спілкуючись з тамтешніми жителями. Візити у відповідь здійснили близько 20 школярів із Бродівщини.

У 2018 році в рамках проекту «Змінимо країну разом» угоди про співпрацю уклали між собою п’ять закладів освіти Білокуракинського району та п’ять – Бродівського району Львівської області, а також відділи освіти обох районних державних адміністрацій.

Нещеретівська загальноосвітня школа (Білокуракинський р-н) стала одним із переможців конкурсу освітніх обмінів у рамках реалізації проекту. З вересня почнеться реалізація проектів-переможців на територіях обох областей.

Активна участь працівників освіти та учнівської молоді у міжрегіональній співпраці свідчить про руйнування нав’язаних російською пропагандою міфів та прагнення жителів крайніх областей України до єдності.