Прес-центр12 грудня 2016, 08:12

Дев’ятого грудня о 11:35 в с. Данилівка Біловодського району автобус «Рено Мастер», в якому знаходилося 9 пасажирів, здійснюючи рейс за маршрутом смт Станиця Луганська - Рубіжне скоїв наїзд на дерево.

За попередніми даними, водій 1985 року народження, не вибрав безпечну швидкість руху та порушив пункт 12.1 Правил дорожнього руху.
В результаті аварії, водій і всі пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості. Одна людина, в результаті отриманих травм померла в лікарні.
Слід зазначити, що Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації спільно з управлінням «Укртрансбезпеки» в Луганській області та Національною поліцією Луганській області ведеться боротьба з нелегальними перевізниками, а також проводяться заходи по виявленню та профілактиці недотримання перевізниками транспортного законодавства, зокрема, переобладнання ліцензіатами вантажних автомобілів під пасажирські без дотримання норм безпеки, що призводить, в разі нестандартних ситуацій, до трагічних наслідків. Також важливою проблемою є необов'язковість перевізника в забезпеченні пасажирів квитками, так як це є страховкою їх життя і здоров'я.
Найближчим часом в облдержадміністрації планується провести розширену нараду щодо жорсткого впорядкування питань організації перевезень пасажирів на міських та міжміських маршрутах, а також доукомплектування особового складу управління «Укртрансбезпеки» в Луганській області.
Шановні жителі області! Користуйтеся послугами лише офіційних міжміських перевізників, що мають відповідні дозволи та ліцензії, а також вимагайте від них надання вам проїзних документів (квитків).
Луганська обласна державна адміністрація та Департамент, зокрема, приділяючи особливу увагу створенню умов, спрямованих на посилення безпеки пасажирських перевезень, в черговий раз звертається до жителів області та закликає відповідально ставитися до питань власної безпеки.