Прес-центр15 березня 2018, 09:03

Тимчасово призупинено імпорт мінеральних добрив з Російської федерації

     Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест взяв участь у засіданні робочої групи з представниками профспілок Луганської області обговорювалося питання відновлення роботи ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», яке відбулося 14.03.2018 в облдержадміністрації.

     Представників профспілок проінформовано про проведену Департаментом та облдержадміністрацією роботу щодо відновлення та стабілізації роботи найбільшого підприємства області –ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». Зокрема направлено клопотання до Кабінету Міністрів України про введення пільгової ціни на природний газ для виробників, які використовують його в якості сировини, та запровадження антидемпінгових заходів до постачальників мінеральних добрив з Російської федерації.

     Результатом цих заходів, а також роботи народних депутатів, Мінекономрозвитку стало рішення Уряду від 14.03.2018 про призупинення ввезення мінеральних добрив з Російської Федерації до прийняття остаточного рішення із вказаного питання шляхом ухвалення відповідного проекту Закону України або постанови Кабінету Міністрів України найближчим часом.