Прес-центр20 квітня 2018, 14:04

У нараді обговорено питання запровадження енергомоніторингу закладів освіти

         У нараді директорів закладів освіти обласної комунальної власності 13 квітня 2018 року взяв участь начальник відділу енергозбереження Сергій Шокало з висвітленням питання щодо запровадження енергомоніторингу за допомогою ліцензованого програмного забезпечення Комп’ютерна програма «Автоматизована система енергомоніторингу» («АСЕМ»).

         З 1 березня 2018 року обласною адміністрацією запроваджено моніторинг споживання енергетичних ресурсів у бюджетних установах, які фінансуються з обласного бюджету, за допомогою Компьютерної програми «АСЕМ».

         Зазначена ініціатива впроваджується на підставі Меморандуму про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ від
24 квітня 2017 року між облдержадміністрацією та Держенергоефективності України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 732-р «Про затвердження плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах».

         На цей час Департаментом освіти і науки облдержадміністрації до програми АСЕМ підключено 30 бюджетних установ, це найбільша чисельність об’єктів з усіх структурних підрозділів облдержадміністрації.

         За різними даними завдяки впровадженню систем моніторингу споживання енергоресурсів в організаціях можливо досягти економії у споживанні ресурсів від 3 до 15 %.

         Сергій Шокало на прикладах кількох закладів провів аналіз процесу підключення установ Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та наголосив на важливості внесення даних до Компьютерної програми «АСЕМ» та необхідності відповідального ставлення керівництва закладів до запровадження системи моніторингу споживання енергетичних ресурсів.