Прес-центр23 вересня 2021, 11:09

Регіональна комісія ТБНС узгодила дії в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки

Від сьогоднішнього дня по всій території України встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки у зв’язку з негативною динамікою зростання кількості інфікованих по всіх регіонах країни.

Заходи із протидії поширенню на території Луганщини COVID-19, забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в регіоні та попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань і харчових отруєнь розглянуто на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Сергія Гайдая.

Зокрема, голова облдержадміністрації доручив керівникам місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій до окремого розпорядження забезпечити дотримання відповідних протиепідемічних заходів та обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (із змінами) для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Так, протягом періоду карантину обласні підрозділи Держпродспоживслужби та Нацполіції спільно з органами місцевого самоврядування проводитимуть у посиленому режимі регулярні моніторингові перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину.

Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко розповів про забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в регіоні та попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань і харчових отруєнь. Враховуючи актуальність та соціальне значення визначених завдань, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за поточний період 2021 року проведено 15 позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог санітарного законодавства суб’єктами господарювання у соціальних закладах.

За результатами проведених перевірок керівникам закладів соціальних послуг було надано 12 приписів (пропозицій), щодо усунення виявлених порушень.

За поточний період 2021 року перевірено 168 об’єктів водопостачання, з них 34 об’єкти централізованого водопостачання та 134 об’єкти децентралізованого водопостачання. Порушення виявлені на 57 об’єктах водопостачання (34%), з них на 24 об’єктах централізованого водопостачання (69%) та на 33 об’єктах децентралізованого водопостачання (25%). З 25 об’єктів водовідведення перевірено 9, виявлено одне порушення.

Водночас, здійснено 53017 моніторингових перевірок об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину. Держпродспоживслужбою перевірено 9230 закладів громадського харчування, 16301 об’єкт торгівлі продовольчими товарами, 21212 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами.