Прес-центр19 лютого 2020, 16:02

Сергій Гайдай: Франція інвестуватиме в Луганщину понад 100 мільйонів євро

Як було поінформовано раніше, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрічався з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсен, де обговорив можливості фінансування будівництва залізничного сполучення на Луганщині.

Наразі відповідні домовленості вже досягнуті. Сторони розглянули це та інші питання сьогодні, 19 лютого, в Києві.

«Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні мала гарні результати для нашої області. Ми вирішили декілька питань, фінансування яких візьмуть на себе наші французькі партнери. Орієнтовна сума інвестицій складатиме понад 100 мільйонів євро», – наголосив Сергій Гайдай.

Він повідомив, що кошти спрямують на будівництво залізничного сполучення, яке приєднає гілку «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова» до всеукраїнської мережі. Адже сьогодні на Луганщині дев’ять від’єднаних він державної залізничної мережі районів.

Крім того, на зустрічі домовились щодо електрифікації залізничного сполучення області та реалізації проєкту очистки системи водопостачання.

«Діалог із головою Луганської обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм щодо пріоритетів економічного розвитку регіону видався дуже конструктивним», – резюмував Етьєн де Понсен.