Прес-центр6 лютого 2020, 19:02

Сергій Гайдай вивчає проблеми територій. Цього разу – Сватівщини

В рамках робочої поїздки до Сватівщини Сергій Гайдай відвідав одне з провідних сільськогосподарських підприємств району – ТОВ Агрофірма «Слобожанська».

Підприємство обробляє 4101 га ріллі, спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур,  а також молока та м’яса – у господарстві налічується 695 голів великої рогатої худоби, в тому числі 356 корів. У минулому році «Слобожанській» присвоєно статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби породи українська червоно-ряба молочна, а на її базі створено Центр ветеринарного обслуговування на Сході України.

Поспілкувавшись з керівницею підприємства Любов’ю Поляковою щодо питань введення ринку землі голова облдержадміністрації зазначив: «Я розумію ваші побоювання. Дійсно, через його впровадження ферма може залишитися без пасовищ, якщо власники паїв продадуть свої ділянки. Але держава не допустить, щоб тваринницькі підприємства залишилися без кормової бази. Зі свого боку обласна влада робитиме усе можливе для того, щоб зберегти довіру до агробізнесу регіону».

Довідково: У 2019 році вироблено понад 7000 тонн зерна зернових культур при врожайності 43,4 ц/га та понад 3000 тонн насіння соняшнику – при врожайності 21,8 ц/га.

Паралельно з нарощуванням обсягів рослинницької продукції господарство розвиває галузь тваринництва: вироблено 2 272,7 тонн молока, надій на

корову склав 7102 кг молока. Молоко вищого та першого ґатунків.

За 2018 рік господарство отримало прибуток 27,6 млн грн, рівень рентабельності склав 122,6 %. Середня заробітна плата працівників господарства за рік  зросла на 28 % і становить 7275 грн.

Чисельність штатних працівників у підрозділах агрофірми складає 80 осіб.